Hjem / Om Katrine

’’Hvorfor f***** skulle du spise så meget? Er du klar over, hvor mange kalorier det var? Det er typisk dig. Du er så svag og doven og fed! Hvorfor kan du ikke bare tage dig sammen? Prøv at se hvor klam din krop er. Du kommer aldrig til at få en kæreste, hvis ikke du taber dig.’’

Sådan talte jeg til mig selv, hver eneste gang jeg havde overspist.

Det hele startede i slutningen af min gymnasietid, hvor jeg var fast overbevist om at hvis jeg fik en flad mave, så ville jeg blive lykkelig. Alt ville falde på plads. Livet ville endelig blive godt. Hvis jeg blev sund nok, ville maven helt sikkert følge med. Så da gik jagten ind via dameblade, hvad jeg hørte fra andre og hvad jeg kunne læse mig til.

Det resulterede i en liste med 36 fødevarer, jeg skulle spise hver dag, ellers havde jeg fejlet. Det var fx blåbær, grøn te, ingefær, tomater, raw kakao og fisk. Besværligt? Næ nej. Man kan jo bare blende det til en brækgrøn smoothie, holde sig for næsen og få det overstået. Ja der stod fisk. Velbekomme! 

Jeg startede på studiet Ernæring og Sundhed for at få endnu mere at vide om, hvad man skal og ikke må spise. Jeg følte mig så meget som en ekspert efter den første uge, at jeg begyndte at have ’klienter’, jeg fik ind i mit spiseforstyrrede univers (jeg har undskyldt og kompenseret).

Efter et års tid blev mine mange regler for maden for svære at holde og jeg endte i voldsomme overspisninger.

Hver morgen startede jeg forfra. ’’I dag klarer jeg den. I dag er jeg stærk og vil ikke spise noget forkert’’. Det gik fint til morgenmad og frokost, men det var som om jeg pludselig blev en anden person, når eftermiddagen og aftenen kom. ’’Bare lige i dag’’. Overspisningen begyndte og jeg var i himlen. To poser chips, en liter is, et glas Nutella og en stor pose bland selv - slik kunne jeg snildt kværne foran skærmen.

Men.
Så var det som om, jeg ’vågnende op’. ’’Åh nej, nej, nej! Hvad er det, du gør???’’ Panikken bredte sig, jeg væmmedes ved mig selv og overvejede om jeg skulle stikke to fingre i halsen. Alligevel greb min hånd ud efter et stykke slik mere. Og et til. ’’Okay sidste!’’ Og jeg blev ved. Jeg bad til Gud om at lade mig stoppe og en aften troede jeg, at det ville ende galt. At min mavesæk ville sprække og at ambulancen ikke ville kunne nå at komme og redde mig. Alligevel stoppede jeg ikke. 

I dag forstår jeg, at jeg havde spiseforstyrrelsen Binge Eating Disorder (tvangsoverspisning), og at det ikke var min skyld, at jeg mistede kontrollen. Jeg blev sygemeldt med stress og det blev min redning. Det gjorde, at jeg fik hjælp både fra en psykolog og en kropsterapeut. Da vi kom til den del af studiet, der handlede om de psykiske aspekter af en livsstilsændring, læste jeg alt og oplevede for første gang i mit liv et emne, jeg virkelig var passioneret omkring. Til eksamen sagde lærer og censor ’’Hvis vi kunne have givet dig 13, havde du fået det. Har du mulighed for at komme ud og hjælpe andre? Der er hårdt brug for dig!’’

Jeg vidste nu, hvad jeg skulle med mit professionelle liv og følte et stærk kald om at hjælpe andre ud af overspisning. Ligeledes ønsker jeg at ændre tilgangen til, at det skulle være nemt og simpelt det med mad, at tilbyde et alternativ til slankekure, restriktioner og kostplaner samt nedbryde tabu og skam, fx i forhold til deller, rod, tudeture, strækmærker, mv.

Det gør jeg i dag gennem min bog, foredrag; 1:1 kognitiv kostvejledning; gruppeforløb, motionsevents, opslag på Facebook og Instagram samt podcast.

Ønsker du at booke Katrine til et foredrag eller oplæg, så udfyld formularen nedenfor.
Katrine holder foredrag om overspisning og sund livsstil for voksne og om skam, angst og selvværd for børn og unge.

Bliv kontaktet og hør mere

 

      

 

   

Ejer af Livsstilshuset v/Katrine Gisiger

- Afholdt mere end 1200 1:1 sessioner med klienter med overspisning
- Afholdt mere end 200 foredrag
- Udgivet videoen ”Du er god nok, som du er”, som fik over 2 million visninger: https://www.youtube.com/watch?v=ds9aszcWmmQ&t=5s
- Udgivet bogen: ”Det er bare at tage sig sammen. En afsløring af overspisningens labyrint” Se den HER
- Ugentlig podcast: Perfekt Uperfekt Hør den HER
Har ca. 33.000 følgere på Instagram se mere HER og 28.000 på Facebook se mere HER

Uddannelse

Professionsbachelor i Ernæring og sundhed fra Metropol i København
- Speciale om overspisning. 2017

Kognitiv terapi og metode
- Uddannet ved Seminarer.dk 2017 og igen i 2020

Mindfulness-instruktør
- Uddannet ved Seminarer.dk 2016

Katrine Gisiger i medierne

- Tv-serien SELVGLAD i samarbejde med TV2 Østjylland, hvor Katrine var mentor for fire unge, som kæmpede med et selvdestruktivt syn på deres krop. 2018.
Klik her for at se første afsnit af 10: https://www.youtube.com/watch?v=5mTh6ZfxDwM
- TV 2 Fyn: Sådanmark. april 2018. Jeg er medvært på programmet . Klik her for at se afsnit 1: https://www.tv2lorry.dk/sadanmark/sadanmark-gaest-katrine-gisiger- 12?autoplay=1
Klik her for at se afsnit 2: https://www.tvsyd.dk/sadanmark/sadanmark-medvaert-katrine-gisiger-22
- Go´Aften Danmark 5. oktober 2017 om videoen ”Du er god nok, som du er”
Klik her for at se klippet: https://www.youtube.com/watch?v=VhTWx2XNvmQ&t=11s
- TV 2: De største øjeblikke. 30. december 2017. Indslag om videoen ”Du er god nok, som du er”:
Klik her for at se klippet https://www.youtube.com/watch?v=OGbbYYzcUEI

Desuden har Katrine været med i artikler i Femina, Alt for Damerne, Kost, Ernæring og Sundhed; Berlingske, Lime, Amager Weekend, BT, Ekstra Bladet og Nektar.

KONTAKT

Katrine Gisiger Kognitiv kostvejleder med speciale i overspisning.
Adresse:
Livsstilshuset v/Katrine Gisige
Blegdamsvej 6
2200 København N

E-mail: katrine@katrinegisiger.dk