Home / Book Katrine til foredrag
Book katrine gisiger foredragKognitiv kostvejleder, forfatter og podcast-vært

Katrine Gisiger kæmper for, at vi får øjnene op for overspisningens komplicerede verden. De største årsager til at miste kontrollen med mad kan findes i b.la. restriktiv spisning, kropsskam og selvbebrejdelse. Derfor kæmper Katrine mod en sundheds- og fitnessindustri, der er med til at skabe urealistiske normer for udseende og adfærd.

På de sociale medier er hun i skarp kontrast til den bloggerverden, vi ellers møder. Her brydes tabuer, opløses skam og tages pis på perfekthedskulturen. Hun viser billeder af deller og appelsinhud, deler sine fejl og hjælper andre til at føle sig mindre alene. Det har skabt over 40.000 følgere på tværs af Facebook og Instagram, der sætter pris på og får hjælp af hendes arbejde.

Over 2 millioner danskere så den virale video, ”Du er god nok, som du er”, og hun har desuden været vært og mentor for fire unge kvinder, der skulle have et bedre forhold til deres krop i tv-serien ”Selvglad”. Katrines nyeste skud på stammen er bogen, "Det er bare at tage sig sammen - En afsløring af overspisningens labyrint" (2019). 

Katrine har en professionsbachelor i ernæring og sundhed. Derudover har hun taget kurser i kognitiv terapi, mindfulness og stresscoaching.

Skriv til Katrine på katrine@katrinegisiger.dk, hvis du vil høre nærmere.

Katrine kan bookes ud til følgende foredrag:

- Det er bare at tage sig sammen (om overspisning)

Mener du, at det er nemt at tabe sig og holde vægten ved lige, at alle tykke mennesker skal droppe de dårlige undskyldninger og bare tage sig sammen? Så er det her foredrag nok ikke noget for dig.

Foredraget er til dig, der slavisk har fulgt flere forskellige slankekure og har forbud og restriktioner. Men du har taget kiloene på igen - og igen.
Det er til dig, der har mistet motivationen og lysten til at dyrke motion og spise grøntsager og er forvirret over alt det modstridende, du får at vide om, hvad man skal og ikke må spise.
Og det er til dig, der har undret dig gevaldigt over, hvorfor du ikke bare lader chokoladen være, når du jo så gerne vil tabe dig, men bestemt ikke på den nysgerrige, venlige måde.
Nærmere beskrevet som en selvbebrejdende dårlig samvittighed, der fortæller dig, at du er svag, doven og dum, at du burde dit og dat og har rygrad som en regnorm.

Du vil få en række værktøjer til at kæmpe dig ud af overspisning, så du kan opleve at have kontrol igen og slippe ud af alt-eller-intet-fælden.

Katrine giver ikke et quick-fix eller en smutvej til et hurtigt vægttab. Hun giver derimod en guide til en svær og krævende proces, som kun er for de modige. Tør du?

Foredraget tager afsæt i Katrines bog, "Det er bare at tage sig sammen - En afsløring af overspisningens labyrint".

- Modig (for børn/ unge)

Alt for mange unge er så optagede af, hvad andre synes, at det bliver et problem. Er jeg tynd nok? Smuk nok? Sej nok? Klog nok? God nok?

De sammenligner sig selv med andre i klassen og på sociale medier, tror de skal være perfekte og når konklusionen, at de er forkerte.

Det forgifter deres selvbillede og skaber stress, angst, skam, spiseforstyrrelser og selvskade.

Hvordan stopper vi den sørgelige udvikling og giver dem et bedre fundament til selv at tage handling? Turde begå fejl, få succesoplevelser og bryde ud af fængslet af selvdestruktive tanker?

Det er det, foredraget ‘’Modig’’ hjælper til. Det er krydret med pædagogiske værktøjer til hverdagens kampe, personlige, relaterbare historier og et drys humor.

Ingen fortjener at gå rundt i troen om at være mindre værd end andre!

- Aldrig godt nok - Med Anders Nedergaard (om sundhedsmyter)

Hvornår er du sund nok? Slank nok? Lækker nok?

Det er svært at tænde for Go’morgen Danmark, læse et blad eller gå på instagram uden, at såkaldte livsstilseksperter pådutter dig alt det du skal forbedre. Du skal ikke bare spise mad, men kontrolleret, kompliceret kost på de rigtige tidspunkter.
Du skal ikke bare gå en tur, men sørge for den helt rigtige kombination af styrke-, konditions- og smidighedstræning. Og du må ALDRIG tro, at du gør det godt nok.

Dette foredrag er til dig, der længes efter at kunne slappe af, have ro i hovedet og slippe ud af kronisk dårlig samvittighed. Som godt kan mærke, at din stræben efter sundhed måske slet ikke er så sund endda. Der berøres emner som ernæring, motion, overvægt og kropsbillede.

Det er IKKE til dig, der vil vide, hvad du kan erstatte dit hvedemel med af ‘sundere alternativer’. 
Eller dig der synes, at fokus på den psykiske del af en livsstilsændring er noget fis.
Eller dig der mener, at man bare skal ‘lukke munden og lette røven’.

Kom med og kæmp dig ud af sundheds- og fitnessbranchens krav og normer, så du selv kan bestemme over dit liv. Med mindre stress og mere ro.

 

UDTALELSER:

Jeg havde i foråret 2021 Katrine Gisiger og Anders Nedergaard til at holde et online foredrag for de 450 elever på Ranum Efterskole College.
Foredraget tog udgangspunkt i de mange myter og forestillinger, der er  i medierne og især på nettet om kost og træning.
Anders og Katrine er gode til at angribe problemerne fra meget forskellige vinkler og punktere flere af de kendte myter.
Anders er god til at inddrage den aktuelle natur- og sundhedsvidenskab og har en enorm viden om forskningen inden for området. Katrine er god til at komme med konkrete eksempler fra dagligdagen og perspektiverede rigtigt meget til, hvordan det at noget som forkert eller forbudt kan ende med at gøre problemet meget større. Tilsammen gav det en rigtig god synergi og gjorde svære faglige problemer overskuelige.
Det var et foredrag, hvor sproget var direkte og i øjenhøjde.
Det eneste jeg ville have gjort anderledes var at holde foredraget live og sat mere tid af til det, da der helt sikkert i en live setting ville være mange spørgsmål fra eleverne.
Med de største anbefalinger
- Peter Friis Andersen, Science og naturfagslærer: Ranum Efterskole College

Katrine holdt virtuelt foredrag for vores 130 elever. Det er en utaknemmelig form, men det lod hun sig ikke mærke med.
Katrine fangede vores elever lige der, hvor de er; midt i ungdomslivet, hvor alt er til forhandling, og man gang på gang betvivler, hvad man er værd.
Med humor, selvironi og håndgribelige tricks gav hun alle et skud mod til at stå ved sig selv. Det var spot on.
- Hammerum fri- og efterskole

Hos UCL har vi haft virtuelt besøg af Katrine og Anders med foredraget ”Aldrig godt nok – når jagten på sundhed bliver usund” med stor succes!
Både Katrine og Anders leverede et super foredrag, som var både interessant, fagligt, lærerigt og samtidig helt nede på jorden. De komplimenterede hinanden godt med deres forskellige baggrunde indenfor sundhedsverdenen og formåede at informere og formidle på en let forståelig måde. Vores studerende var tydeligt engagerede i foredraget, hvilket også kom til udtryk i den efterfølgende Q&A, hvor deres mange spørgsmål blev besvaret af Anders og Katrine, som trods det at vi gik over tid, glædeligt blev og gav alle et fyldestgørende svar.
Selvom foredraget foregik online, skinnede både Katrine og Anders’ passion for emnet tydeligt gennem skærmen og på baggrund af dette, vil vi klart også inviterer dem ud på vores campus, når det bliver muligt at afholde fysiske arrangementer igen!
- Alexander Kruse Lentz, UCL Erhvervsakademi & Professionshøjskole

Som en del af UGE SEX-programmet på Silkeborg Efterskole holdt Katrine et spændende, inspirerende og humoristisk foredrag for alle vores elever. Det handlede blandt andet om kropsidealer, vores indre vagthund og om at udvide sin comfortzone - alt sammen fortalt med udgangspunkt i personlige og ærlige beretninger. På grund af corona var foredraget virtuelt, men vi oplevede stadig nærvær og intensitet. Vi booker hende igen til næste skoleår, hvor det forhåbentligt bliver live!

Eleverne om Katrines foredrag:

Tobias: ”Katrine var godt til at tale og formidle et budskab”

Mathias: ”Hun var ærlig og pakkede ikke tingene ind”

Emilie: ”Det var godt at høre om, hvordan hun selv håndterede tingene”

Cristine: ”Foredraget kan være en hjælp, hvis man er ude for noget af det samme som Katrine har oplevet”
- Anna Niebur, Silkeborg Efterskole

Efter med stor personlig fornøjelse at have fulgt Katrine på Instagram synes jeg, at det var på tide at give vore unge 9. klasser en anderledes og underholdende oplevelse med nogle hamrende vigtige ting som omdrejningspunkt.
Foredraget "Modig" piller ved tanker, som eleverne ikke tør sige højt, men som fylder usigeligt meget, hæmmer dem og giver dem en følelse af at være forkerte. At føle sig dum fordi man er ordblind. At føle sig kedelig fordi man ikke drikker.
At se sig selv som grim, for lav, for tyk, bumset, for forkert til at have værdi i andres øjne - og i egne! Katrine siger det højt, udleverer sine egne "hæmninger" på en befriende måde og bekræfter med sig selv som bevis, at det kan lykkes at blive fri for frygten og angsten for at være forkert. At man kan gøre oprør mod, at irrationelle tanker og påvirkninger udefra skal styre dig. Det er noget, som unge i dag har brug for at høre og bekræftes i ikke bare en gang, men mange gange.
Derfor er Katrines foredrag ikke et hurtigt quickfix, men et udgangspunkt som vi kan vende tilbage til igen og igen og bruge som et fælles sprog og referenceramme, når vi skal italesætte noget, der er svært. De kan bruge vagthunden, den grønne zone og mange andre detaljer fra foredraget til at huske sig selv på at overskride grænser med et lille skridt af gangen - eller at spise elefanten en lille bid af gangen, som Katrine så fint illustrerede!
- Caroline Jonasen, Sejs Skole

Anders og Katrines foredrag om sundhed har aldrig været så relevant som nu. De er gode til at skære igennem myterne i sundhedsjunglen, komme den dårlige samvittighed til livs og komme med bud på realistiske bud på, hvad sundhed egentlig er.
Flere af vores medlemmer sagde bagefter, at Anders og Katrine supplerede hinanden godt: Katrine med sine klienters historier og Anders med fakta fra videnskaben.
Anders og Katrine kan varmt anbefales. 
 - Marie Nielsen, HK Kommunal Hovedstaden
Vi havde fornøjelsen af et foredrag med Katrine Gisiger til vores 5. og 6. klasser, både piger og drenge. Det ramte plet lige ned i målgruppen. Katrine var frisk, sjov, jordnær og tilpassede sig publikummet. Det førte til, at eleverne slappede af og åbnede op.
De fik nogle konkrete metoder, råd og tips til at navigere i en svær tid, nemlig at være teenager. De har hørt utallige gange, at de skal være ligeglade med, hvad andre mener og tænker om dem, og skal hvile i sig selv. Men det er lettere sagt end gjort, og det var derfor befriende, at Katrine gav os en anden vinkel på det problem.
Hun såede nogle frø i deres hoveder, som er en anden måde at tænke på det på, og dem bruger vi stadig. Så tak for besøget Katrine. 😊
- Sophie Berthelsen, lærer på Melby Skole 

Katrine levererede et både tankevækkende og morsomt oplæg til vores KvindeEvent 2020 med fokus på positive kropsbilleder, motivation og bevægelsesglæde som en del af Kvindekampagnen i Aarhus. Publikum var en stor flok idrætstosser, men alligevel ramte Katrine spot-on, hvordan det trods gode intentioner alligevel kan være svært at komme ud af døren. Og vi fik gode værktøjer og inspiration til, hvordan vi kan motivere både aktive og inaktive til mere bevægelsesglæde, så det ramte både den enkelte og fik alle sammen i en fælles retning.
- DGI Østjylland - Kvindekampagnen

En fredag eftermiddag – lige inden en ferie - havde vi besøg af Katrine som holdt et super oplæg for vores unge mennesker om kropsidealer og bevidsthed herom.
Til trods for tidspunktet var vores elever fastholdt i temaet og i Katrines gode måde at formidle på, og de lod sig rive med i den dialog, som Katrine undervejs lagde op til. Og stemningen gjorde, at selv de mest introverte turde byde ind i plenum.
Katrines måde at gå til de unge på i et frisk og ungt sprog ramte vores unge mennesker og gav dem god mulighed for at identificerer sig med de problematikker og udfordringer, som Katrine på ærlig og humoristisk vist fremsatte for eleverne.
Vores skole er nu plasteret ind i postkort med fine punchlines og budskaber, som dagligt minder os alle om at ”owne that shit”!
Tak for et absolut anbefalelsesværdigt oplæg! :)
- Mette, Afdelingsleder 10. kl. Vordingborg

''Jeg synes, at det var rart at blive ”undervist” af én, som havde evnen til at tale nede på et niveau, hvor alle kan være med. Det var tydeligt at mærke, at Katrine har en masse bagage og erfaringer at dele ud af. Endvidere et superrelevant emne!’’
''Rigtig godt og meget god information og praktiske metoder, lige til at bruge i klubberne sammen med pigerne. Relevant og brugbart.’'
''Meget spændende og meget relevante problematikker.''
- Deltagere til UngIAarhus workshops

"Vi er så glade for muligheden for, at Katrine kunne komme ud til os og holde et foredrag for vores medlemmer. Katrine fortalte om mentale værktøjer og sunde vaner. Vi lærte blandt andet, at man ikke skal spise noget, hvis det ikke smager godt, bare fordi det er sundt. Tusind tak til Katrine for at gøre os klogere og tak for dit gode foredrag!"
- Stine Kongsted, arrangør, Døveforeningen

”Som en del af Slagelse Kommunes Sundhedsuge i uge 41 havde vi et foredrag med Katrine Gisiger. Foredraget omhandlede, at sundhed handler om at have det godt og være fri til at vælge selv. Katrine var god til at formidle og inddrage deltagerne i foredraget. Foredraget var sjovt, positivt, tankevækkende og gav værktøjer til at arbejde på udfordringer som overspisning og skyldfølelse. Deltagerne virkede glade for at have deltaget i foredraget, og vi i Slagelse Kommune var meget tilfredse med den måde, Katrine bidrog til vores Sundhedsuge.”
- Nicoline Fuglsang, Udviklingskonsulent, Slagelse Kommune

"D. 6. juni 2019 holdt Katrine Gisiger oplæg for Sundbynetværket, Mad og måltidsgruppen, hvilket gjorde indtryk på os deltagere. Katrine fortalte om kropskam, især blandt unge, hvor det kan hjælpe at dulme med mad. For eksempel den buttede mave, hvor man kan være flov over maven og bange for, hvad andre mennesker vil tænke om den. Ifølge Katrine gælder det om at italesætte ens ”bange-områder”. At komme ud af ens komfort-zone, gøre opmærksom på ens problematik, få det afdramatiseret for derefter at indtræde i en mere sikker zone med mindre bekymring om ens bange-område.
Ifølge Katrine er det mere virkningsfuldt med italesættelsen end en ”accept” af ens bange-område. Hvor vi voksne er eksperter i kommentarer såsom: ”Jamen, det er da bare en sund, naturlig krop med lidt buttet mave, det skal du ikke være bekymret over”.
For mig som deltager fik jeg skærpet min praksis på området, og det er mit indtryk, at det gjorde de øvrige deltagere også.
Katrine er underholdende, hun gør gladeligt brug af egne erfaringer, og der er lagt i brændeovnen til gode diskussioner." 
- Mette Dylander, sundhedscoach 

"Der er stor ros til Katrine for hendes foredrag til Børne Ungehøringen i Gribskov Kultursal. Gribskov Fælleselevråd var meget begejstret og har været ude og høre sig lidt omkring, hvad de andre unge synes, som var inviteret. Alt i alt har det været et foredrag, som har fanget de børn og unge, der deltog. Også de voksne, der var tilstede, har været yderst tilfredse. (...) Katrine kunne med sine store armbevægelser og sjove anekdoter fra det virkelige liv give børn og unge en forståelse for, at livet ikke behøver at være fuldkommen perfekt, som er det billede, man får fra mange af de sociale medier. Flere af de unge turde stille sig op og fortælle om deres ”uperfekte selv” og så Katrine som en forgangs-kvinde til at tale om og vise, at livet ikke kun behøver at handle om, hvordan man ser ud, og hvem man burde være ift. det, man i dag ser som en ”standard”. Katrine fyldte hele scenen, og der var masser af liv og glæde – det gjorde, at man blev draget til hende og gerne ville have mere. De fleste af de børn og unge, der deltog, kan relatere sig til Katrine og hendes foredrag – det er bestemt en vej, hun skal tage – at tale til folkeskoleelever. Det har givet rigtig meget mod og ”selv-tænkning” ift., hvordan man skal være som barn og ung i dag – her skal det være ok at være den, man er, og vi skal acceptere hinanden, som dem vi er. At være anderledes eller skille sig ud skal være positivt. At det er ok ikke (altid) at være den perfekte udgave af sig selv, men den bedste. Det er kun nogle af de drøftelser vi har haft."
- Louise Bygballe Frommelt, Gribskov Ungdomsskole

"Katrine holdte et meget inspirerende, indholdsrigt og nærværende oplæg for vores medlemmer og samarbejdspartnere inden for kommunal sundhedsfremme og forebyggelse. Emnet var sociale medier, krav om perfekthed, normer i samfundet og hvad det gør ved os og de unge. Her har Katrine bare nogle virkelig stærke pointer funderet i hendes store faglige viden og erfaring fra egen Instagram. Det var et stort plus, at hun ´bare´ stod der på scenen og fortalte uden præsentationsshow mm. Tusind tak for et kanon oplæg!"
- Jan Anderson, konsulent, Sund By Netværket

"Tusind tak for dig og dit foredrag i søndags. Alle deltagere var jublende glade og ville have dig til de kommende foredrag i fremtiden. Dit foredrag viderebringer en masse refleksioner til os såsom at være nysgerrig og have vilje til at udforske os selv med vores kroppe, følelser og tanker. Det giver kuldegysninger hos os, fordi det er mange ting, som vi har til fælles med alle de følelser og redskaber/værktøjer, som du kom med under dit foredrag. Det giver mod og motivation for os til at få et bedre forhold til os selv. Alle er så glade for din imødekommende og åbenhed i forhold til, at du gerne vil bruge ekstra energi/tid til undertekster til online-foredrag, forhåbentligt også podcasts. Det vil være en stor og fantastisk mulighed for os at videreudvikle os selv med dem."
- Nanna Venøbo, eventkoordinator, Døveforeningen

“Vi har været så heldige at være med til et af Katrines helt fantasiske events ”ET LYKKELIGT VÆGTTAB”. Katrine er utrolig ærlig og meget inspirerende – og tilmed rigtig god til at få vores tanker om os selv i en god positiv retning. Samtidig er hun faglig dygtig, hvilket giver hendes foredrag troværdighed og tyngde. Gæsterne får virkelig meget med hjem! Jeg giver de bedste anbefalinger til et spændende samarbejde med Katrine.”
- Berit Christensen, direktør Cin ApS. 

"Rigtig fint og lærerigt foredrag. Katrine var meget imødekommende og var ikke bleg for at svare på de mange spørgsmål, hun fik."
- Anne Rosa Thuelund, Agenda Group

"Katrine afholdte et inspirerende og interessant foredrag i afslappede omgivelser, hvor hun på meget fornemt vis fik inkluderet vores kernebudskaber. Hertil fik hun engageret deltagerne og kom med gode og reflekterende svar til deres spørgsmål. Med hendes meget positive tilgang er hun klart en anbefaling værd.”
- Nanna Melchior, Juniorkonsulent i Help PR

"Vi havde booket Katrine til et event, der blandt andet handlede om alle de tanker, der fylder i en kvindes hoved. Hun gjorde os både kloge på, hvordan alle de tanker kan lyde, gav os en forståelse for, hvorfor tankerne opstår, og hvad man kunne gøre ved dem. Det var SÅ spændende og lærerigt, og man fik en følelse af, at man ikke er alene om alle de tanker. Der var også mænd, der deltog til eventet, og responsen var også rigtig positiv fra dem. De lærte vist rigtig meget om deres kærester derhjemme ;) Jeg kan kun give Katrine mine allerbedste anbefalinger, hendes oplæg var lige, hvad vi havde håbet på."
- Rebeca Pons Sørensen, chef for Shero

''Katrine Gisiger er et friskt pust i al hypen omkring vægttab. Med lige dele professionalisme og selvironi formår hun at inddrage
publikum og give dem nye indsigter i junglen af kostråd og kure.
Hun formidler sit budskab humoristisk og forener det lystbetonede med det fornuftige, så alle kan forstå det og bruge det i dagligdagen.
Hendes ærlighed gør, at publikum kan ånde lettet op og finde nye vinkler og veje til et sundere liv.''
- Camilla Højgaard, leder af Erritsø Idrætscenter

"Katrines foredrag "Bryd ud af idealets fængsel" kaster lys over de problemstillinger, som alle mennesker uanset alder og køn kan møde i hverdagen som f.eks. ikke at føle sig tilstrækkelig, når det kommer til at skulle præstere både inden for uddannelse, arbejde, familie, venner, træning, kost osv. Flere mennesker har en oplevelse af at skulle være perfekte og leve op til de høje krav, der ofte stilles på hvert af områderne. Det kan være et svært pres at håndtere, og det kan skabe høje forventninger til os selv, som vi ikke kan rumme eller navigere i. Katrine giver i foredraget nogle meget håndgribelige værktøjer til, hvordan vi kan blive bedre til at passe på os selv og bryde med de krav og forventninger, vi har. Hun belyser, hvorfor det er vigtigt ikke at overskride egne grænser i forsøget på at bryde dem, og giver gode eksempler på, hvordan vi kan have os selv med på vejen ud af idealets fængsel. Efter dette foredrag er du klar til at finde de områder i dit liv, hvor du føler dig udfordret, presset eller ked af noget, og derefter handle på dette ud fra Katrines opmærksomhedspunkter og gode råd til at skabe en ønsket udvikling." 
- Sabine Christensen, Kulturgruppen, Studenterhus Aarhus

Vi havde inviteret Katrine ud til at give et foredrag til brugerne af vores aktivitets- og samværstilbud for psykisk sårbare Kompasset. Vi arbejder meget med en sundhedsfremmende profil både i forhold til fysiske og psykiske helbred. Derfor mente vi, at Katrines tilgang til sundhed og mad ville passe godt ind hos os. Vi fik rigtig mange positive tilbagemeldinger efter foredraget fra deltagerne. Deltagerne gav udtryk for, at de fik gode ideer til deres egen hverdag og blev i bedre humør af at høre foredraget. Katrine var god til at inddrage deltagerne og tage sig tid til svare på deres forskellige spørgsmål, så alle følte, at de fik noget godt ud af aftenen.
- Mathilde, Projektkoordinator i Peer2Peer

Vi havde booket et foredrag med Katrine Gisiger og Anders Nedergaard i vores personaleforening. Katrine og Anders havde en god formidlingsevne, som var en god blanding af evidensbasseret fakta, personlige erfaringer og professionelle erfaringer, men også lidt humor, hvilket både gav noget, man kunne relatere til, og noget man kunne tage med hjem. Foredraget var meget interessant og gav stof til eftertanke. Det var en stor hjælp for mange af deltagerne til at træde et skridt tilbage og tænke over, hvad man selv vil og samtidigt stille sig kritisk over for nogle af de ting, man bliver eksponeret for. Jeg synes, at der er et meget vigtigt budskab i det, de kommer med, og jeg følte personligt en ro bagefter alt det, de havde sagt. Jeg vil klart anbefale foredrag med Katrine.  
- Maria Carlsen, Bureau Veritas Denmark

Kontakt Katrine på katrine@katrinegisiger.dk