Stabilt blodsukker

Handler det om stabilt blodsukker?

“Hvis du har cravings om eftermiddagen, så er det, fordi dit blodsukker er lavt”.

“Din lyst til søde sager handler om, at du ikke har et stabilt blodsukker.”

“Hvis du spiser sukker, så stiger dit blodsukker meget og falder lynhurtigt til ned under normalniveauet. Så vil kroppen have det op igen hurtigst muligt ved at spise sukker.”

“Det er bedst at spise mange små måltider, så blodsukkeret er stabilt.”

Du har nok hørt en eller flere af de ovenstående ting.

Stabilt blodsukker er et emne, der har været meget fokus på de seneste år og er blevet “den hellige gral” inden for vægttab og sundhed.

Men hænger det virkelig sådan sammen?

Skal raske mennesker passe på sit blodsukker?

Er det løsningen på problemerne?

Er det forklaringen på overspisning?

Måske du allerede kan fornemme svaret, og ja, den myte bliver vi helt sikkert upopulære for at rydde op i, fordi så mange mennesker har gjort det til en karriere/mærkesag og/eller sagt det videre til andre.

Men uanset hvor provokeret og vred du bliver, så er misinformation aldrig vejen frem, så here we go:

🍩 Raske mennesker kan generelt IKKE mærke sit blodsukker. Der er andre forklaringer på det, du mærker.

🍩 Du har et stabilt blodsukker, selv hvis du ikke har spist i flere dage.

🍩 Kroppen tager sukker væk fra blodet, når det bliver for højt, og giver sukker tilbage til blodet, når det bliver for lavt – det tilpasses ift., hvad du spiser.

🍩 Raske menneskers blodsukkerudsving er ikke usunde og er ikke årsag til diabetes.

🍩 At tro på blodsukker som forklaring kan give en del negative konsekvenser.

Det var bare lige det 🙂

Mere fakta og hjælp til overspisning

Design-uden-navn-4-1
Er mikroovn noget skidt?

En mikroovn kan gøre, at alt det med mad er nemmere.Men der er mange, der enten er bange for at spise mad, der er opvarmet med mikrobølger, for at stå for tæt på ovnen, når den er tændt, eller ikke tør have en i huset på grund af stråling.Så lad os lige få styr på det:Inde i mikroovnen sidder der en magnetron – en dims der laver elektromagnetisk stråling.Det går

Læs mere >>
Stabilt blodsukker
Handler det om stabilt blodsukker?

“Hvis du har cravings om eftermiddagen, så er det, fordi dit blodsukker er lavt”. “Din lyst til søde sager handler om, at du ikke har et stabilt blodsukker.” “Hvis du spiser sukker, så stiger dit blodsukker meget og falder lynhurtigt til ned under normalniveauet. Så vil kroppen have det op igen hurtigst muligt ved at spise sukker.” “Det er bedst at spise mange små måltider, så blodsukkeret er stabilt.” Du

Læs mere >>
EN-AF-DE-MEST-OVERSETE-ÅRSAGER-TIL-OVERSPISNING
Ensomhed (en overset årsag til overspisning)

Til mine foredrag om følelsesmæssig spisning er der ofte en, der rystende og nervøs siger “ensomhed”, når jeg spørger efter følelser, der kan spises på. Så snart ordet er sagt, så er det, som om resten af publikum ånder lettet op. Jeg ved godt, at det er tabubelagt og enormt svært at snakke om, men jeg lover, at øvelse gør mester! Det er også svært at lytte på, fordi der

Læs mere >>
Hvor mange måltider
Hvor mange måltider og hvornår? (hjælp til overspisning)

Hold da magle, hvor er der mange holdninger til, hvor mange gange man bør spise om dagen og hvornår. Skal man spise 3 måltider om dagen? Eller 5-6 måltider om dagen? Eller faste? Og er det bedst at spise morgenmad og ikke spise noget efter kl. 19.00? Lad os lige få ryddet op i det: 🍏 Hvis du synes, at det er stressende, forstyrrende eller uudholdeligt at skulle vente længe

Læs mere >>
Boomerang
Boomerang-effekten (hjælp til overspisning)

Der findes mange årsager til overspisning. En af dem er restriktive perioder.  Du har sikkert hørt, at de fleste tager kiloene på igen efter en slankekur eller lignende (ofte plus ekstra), selvom det absolut ikke var planen. Men hvorfor er det sådan? Hvordan leder slankekure og andre restriktive perioder til overspisning og manglende motion, er det ikke bare at få sig noget rygrad? Det stritter af motivation! Nu er det

Læs mere >>
Hvad gør du bagefter
Hvad gør du bagefter? (hjælp til overspisning)

I arbejdet med overspisning handler det om at forstå behovet, man forsøger at stille med mad, for enten at vælge maden bevidst, vælge noget andet eller en blanding.Men noget, som mange ikke ved, ikke forstår eller glemmer, er, at man VIL “fejle” utallige gange i processen. Når man ender med at slukke ildebranden med mad uden selv at have valgt det, så kommer den farlige efterreaktion, nemlig skam (dårlig samvittighed).Det

Læs mere >>
Tags:
Ingen kommentarer

Skriv en kommentar