Design-uden-navn-4-1

Er mikroovn noget skidt?

En mikroovn kan gøre, at alt det med mad er nemmere.
Men der er mange, der enten er bange for at spise mad, der er opvarmet med mikrobølger, for at stå for tæt på ovnen, når den er tændt, eller ikke tør have en i huset på grund af stråling.

Så lad os lige få styr på det:

Inde i mikroovnen sidder der en magnetron – en dims der laver elektromagnetisk stråling.
Det går ind og vibrerer vandet i maden, og det er simpelthen det, der gør maden varm 😊

Det kan virke som noget farligt hokus pokus, at det kan gå så stærkt, men det er det ikke.

Der sidder IKKE stråling fast i maden bagefter. Det kan simpelthen ikke lade sig gøre!
Og så skader opvarmningen ikke maden mere end gryder og pander.

I mikroovnen sidder et såkaldt faraday-bur.
Det er et strålingsbur, der sørger for, at der ikke kommer stråling uden for ovnen (det mørke filter du kan se i vinduet er en del af buret).
Dvs. det er IKKE farligt at være i nærheden af mikroovnen – heller ikke, når den er tændt.

Så alt i alt:
Der er INGEN grund til at bekymre sig.
Det er trygt og sikkert at bruge mikroovn som en hjælpende hånd i hverdagen (og weekenden).

KATEGORIER

Mere fakta og hjælp til overspisning

Jeg forstår det ikke
“Jeg forstår det ikke” (hjælp til overspisning)

Mange, der arbejder sig ud af overspisning, starter der, hvor de ikke forstår, hvorfor de spiser og “slutter” der, hvor de forstår hvorfor OG kan ændre det. Men imellem de to er der en periode, hvor man forstår hvorfor men IKKE kan ændre.Det kan man vel kalde “bevidsthedens forbandelse” eller lignende. Det er enormt frustrerende, og hvis man ikke er forberedt, kan den proces skabe endnu stærkere skam, dårlig samvittighed

Læs mere >>
SÅ-KAN-DET-OGSÅ-BARE-VÆRE-LIGE-MEGET
“Så kan det også bare være lige meget” (hjælp til overspisning)

“Hvis ikke jeg kan gøre det perfekt, så kan det også bare være lige meget” 🤯 Er det noget, du genkender? Og kan du måske se, at alt-eller-intet-tankegangen skaber store problemer for dig? Det mest klassiske eksempel er nok at sætte sig for ikke at spise noget sukker. Så kommer du til det alligevel, og når du har spist lidt, kan du lige så godt spise resten – efterfuldt af

Læs mere >>
Sukker-nedbryder-IKKE-kollagen-1-1
Sukker nedbryder ikke kollagen!

Der er mange, der påstår, at sukker nedbryder kollagen, ofte i forbindelse med salg af kollagenpulver/kosttilskud, men passer simpelthen ikke! Misforståelsen kommer højst sandsynligt af, at det tyder på, at kollagen hurtigere bliver stivere end den naturlige proces, der følger med alderen, hvis man har for højt blodsukker konstant og det har man kun, hvis man har dårligt reguleret diabetes .(Og måske er der et par bedre grunde til at

Læs mere >>
Om tvangsoverspisning

Jeg stødte lige på den her i Netto og kom i tanke om en oplevelse. Dengang jeg var sundhedsskribent hos Carrotstick for 7 år siden var vi i sommerhus. Jeg blev for første gang introduceret til kokossukker og fordi jeg havde fået at vide, at det var sundere end almindelig sukker, måtte jeg godt spise det (ift. de tusind regler jeg havde for mig selv). Jeg blev fuldstændig hypnotiseret, da

Læs mere >>
Bange-for-sult_
Bange for sult? (hjælp til overspisning)

For nylig havde jeg en ny klient som sagde, at hun vidste godt, at det lød mærkeligt, men hun tror, at hun er bange for sult. Hun sagde også, at alle andre jo ikke er det, så jeg spurgte, hvordan hun vidste det. Det er nemlig noget, som jeg har hørt uendelig mange gange og arbejdet med i størstedelen af mine forløb.Der er to dele af sult: Den fysiske fornemmelse

Læs mere >>
Dørmanden

Forestil dig, at dit hovede er en fest. Dørmanden står i indgangen og skal agere “filter”, han skal vælge hvem der må komme ind og hvem der skal afvises. Alle der er der for at skabe god stemning må godt lukkes ind og dem der er vil slås og ødelægge ting, må ikke. Ballademagerne er fx hvis en har fortalt dig, at du ikke må spise sukker. Eller at du

Læs mere >>
Tags:
Ingen kommentarer

Skriv en kommentar