Din kæreste

Er din kæreste en hindring eller en hjælp? (hjælp til overspisning)

En af de ting, jeg skal have afklaret i mine forløb, er, om din kæreste eller mand er en hjælp eller en hindring!?

Hvis han er en hjælp, så er det fx:

👉🏻 Han er ligeglad med, hvad du vejer.

👉🏻 Han forstår, hvor kompliceret overspisning er, er nysgerrig, viser interesse i processen og spørger, hvordan han bedst støtter.

👉🏻 Han giver dig omsorg, når du skammer dig over at have overspist, væmmes ved din krop eller synes, at det hele er svært.

Hvis han er en hindring, er det fx:

👉🏻 Han “fatter ikke, hvordan det kan være så svært, det er jo bare …”

👉🏻 Han blander sig i, hvad du spiser eller din motion/mangel på samme.

👉🏻 Han synes ikke, at du er lige så tiltrækkende, fordi du har taget på.

Den sidste gør ondt 💔
Den bekræfter alle de tanker, du har om dig selv, ødelægger din motivation og selvomsorg, forværrer chancerne for at komme ud af overspisning og gør skammen endnu dybere, hvilket leder til mere overspisning og dermed mere skam 😞

Når det er den, så plejer der at være nogle forskellige kategorier:

👉🏻 Han ser det at tage på som noget, der handler om svaghed eller dovenskab, hvilket trigger hans egen usikkerhed.

👉🏻 Han har det selv svært med sin egen krop, måske fordi han har taget på, ikke kan træne som han plejer eller andet.

👉🏻 Han bliver irriteret over, at du så mange gange har sagt: “NU skal jeg tabe mig/træne/spise sundt” og så ikke gør det, som nok er noget med reglen “når man sætter sig noget for, så gør man det”.

Der skal afklares for at forberede sig på, at processen er MEGET sværere, hvis ens nærmeste ikke forstår, accepterer og støtter, eller hvis han decideret modarbejder processen.

Det gør det sværere at holde fast i sig selv og sine valg – og at stole på, at det er en bedre måde, fordi du HAR prøvet forbud og restriktioner, og det backfirede fuldstændig med ekstra kilo, OG at der er kommet et ønske, der er vigtigere end vægttab: Madro.

Du har indset, at det har kostet dig for mange tanker og år af dit liv at være i gang med et vægttab, og nu skal det være slut (for dig selv eller for ikke at give det videre til dine børn).

Men det er skrøbeligt i den verden, vi lever i, og kræver gigantiske skamlæber at holde ved – især med en uvidende kæreste.

Tags:
Ingen kommentarer

Skriv en kommentar