EN-AF-DE-MEST-OVERSETE-ÅRSAGER-TIL-OVERSPISNING

Ensomhed (en overset årsag til overspisning)

Til mine foredrag om følelsesmæssig spisning er der ofte en, der rystende og nervøs siger “ensomhed”, når jeg spørger efter følelser, der kan spises på.

Så snart ordet er sagt, så er det, som om resten af publikum ånder lettet op.

Jeg ved godt, at det er tabubelagt og enormt svært at snakke om, men jeg lover, at øvelse gør mester!

Det er også svært at lytte på, fordi der ikke er en umiddelbar løsning (og vi vil jo så gerne hjælpe hinanden med ikke at have ondt i sjælen). Heller ikke at ses med nogen for ensomhed kan også opstå sammen med andre.

Der er ofte også en masse skam forbundet med ensomheden, enten fordi man tror, at der er noget galt med én, eller fordi man ikke synes, at man kan tillade sig den følelse, fordi man har kæreste, børn og venner.

Men vi styrer ikke selv vores følelser, så hvis vi nu kunne starte med at snakke højt om det, så kunne vi slippe noget af skammen.

Og så er det om at arbejde både med “brandsikring” og “brandslukning” 🔥

Altså at vi ser ensomheden som en indre ildebrand og dermed arbejder hen imod at gøre ting/ændre noget, så der OPSTÅR færre ildebrande, og at lære at kunne håndtere, NÅR ildebranden er i gang.

Ingen af metoderne kan stå alene.

Et eksempel på brandsikring kunne være at prioritere samvær eller fordybelse, der giver dig en følelse af samhørighed og forbundethed (fx sex/intimitet, putte med dit barn eller dyb snak med tæt ven). Brandslukning kunne være at lære ubehaget at kende eller græde under dynen til melankolsk musik (blive i det indtil man er igennem).

Tags:
Ingen kommentarer

Skriv en kommentar